Monday, June 4, 2012

Tutorial besarkan tulisan pertama di bahagian sidebar


Assalamualaikum.... Mira kembali buat tutorial :) dah lama tak buat tuto kan ? *_* hehehe .. Tuto ni pun bukan Mira yang buat ;D oklah... Kita start !

Credit to : Lina !

Besarkan tulisan pertama di bahagian sidebar
Contoh macam ni :
Nampak tu? :D

1. Dashboard > Design > Edit HTML .

2. Tekan CTRL + F pada keyboard anda ..

3. Taip ]]></b:skin>
Dah jumpa ? bagus2 ^_^

4. Copy kod bawah ni dan paste di atas kod yang korang cari tadi
.sidebar h2:first-letter {
font-size: 200%;
color: #E2A9F3;
}
Note #

Warna Merah tu korang boleh tukarkan saiz tulisan .. kalau tak nak tukar pun takpe
Warna Ungu boleh tukar warna yang korang nak di SINI !

5. Dah siap? Preview :) Kalau dah jadi , Save Template !

4 comments:

miza kimbum said...

jd lah,thanks (:

AmirahSyafiqah ♥ said...

wah.. cepat nya komen ^_^ u're welcome.!

deqjamucuxx said...

thnx a lot ~ :)

AmirahSyafiqah ♥ said...

most welcome.. :)