Tuesday, December 13, 2011

Cara Daftar Cbox

KLIK SINI DULU

apa benda tu Cbox?Cbox tu macam shoutmix je...tapi disebabkan ramai orang kecoh sebab shoutmix kene byr, kene la jugak daftar Cbox ataupun shoutmix yang lain...

1. Pergi ke
Cbox

2.Lihat gambar bawah...





3. Lepastu ade keluar macam ni...



4. Klik sini

5. Kalau dah klik log in je la ! kalau tak tahu nak log in kat mana tengok gmbar bwh


6. Dah log in ? Kalau nk tukar color Cbox tu , tengok step bawah

7.Klik Look & Feel and then klik Colours & Fonts

8. Kalau dah tekan, korang cuma kena pilih nak colour apa dan nak fonts ape.. Kalau dh siap semua tekan button 'Apply'

9. Kalau nak letakkan Cbox tu ke dalam blog, tekan Publish!


10. Lepastu korang scroll ke bawah! Kalau dah terjumpa kod yang panjang tu,,,, copy la kod tu !!!

Nak masukkan ke dalam blog macam biasa je

1. Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript

2. Paste kan kod Cbox korang tadi !

-DONE-
:D SELAMAT MENCUBA :D


p/s : Tutorial ni Mira buat sendiri je..So,, siapa yang nak ambik credit ye

4 comments:

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Niena singgah sini ye ..

Niena dah klik iklan nuffnang kamu .. =)

Niena sudah follow kamu ..

Jemput singgah ke blog Niena & komen2 ya..

(Klik iklan Churp2 & nuffnang Niena ye.. )

Jom daftar churp2 di blog Niena ,untung dengan hanya 1 klik .. Earning Churp2 lebih laju naik daripada nuffnang .. =)

AmirahSyafiqah ♥ said...

Ok.. thank you click nuffnang and follow here ;)
nanti saya follow balik and click iklan nuffnag awak balik yer

Miss Nadya said...

ok...nti nk daftar c box..klik nuff2 jap..:)

p/s :: yup kat zoo melaka tu lah..tp masa kejadian tu nad dah balik phg kot..:)

AmirahSyafiqah ♥ said...

Ohh,, thank you sys. :)